Manuele Therapie (methode volgens de Utrechtse School)

Manuele Therapie  Hugo van der Linden

Tel: 035-526 35 96

Email: mtdelinden@kpnmail.nl

 Openingstijden: Ma.

Di.

Wo.

Do.

Vrij.

08.00-18.00

08.00-20.00

08.00-14.00

08.00-18.00

08.00-17.00

(1 dag per maand)

Algemeen:

Mijn naam is Hugo van der Linden. Ik heb meer dan 32 jaar ervaring in het behandelen van klachten in de wervelkolom en in de gewrichten van de extremiteiten met manuele therapie. Mijn liefde voor het vak is al die jaren gebleven, de effecten zijn dan ook vaak bijzonder.

Specialisatie:

Manuele therapie

Na mijn opleiding tot fysiotherapeut heb ik de driejarige specialisatie voor manuele therapie (volgens de methode van de Utrechtse school) gevolgd. Daarmee heb ik extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam, in het bijzonder van de wervelkolom. Ik onderzoek de oorzaak van de klachten en behandel, omdat het lichaam als een totaliteit beweegt, altijd alle gewrichten.

Behandeling:

De eerste afspraak bestaat uit een intake, het onderzoek en de eerste behandeling. Hiervoor reserveer ik een uur. Een eventuele vervolgbehandeling duurt 45 minuten en vindt ongeveer na twee weken plaats. Meestal zijn 1 tot 3 behandelingen voldoende om de klachten te verhelpen of te verminderen.

Vergoeding/tarief:

De behandeling wordt door alle ziektekostenverzekeraars volledig vergoed uit de aanvullende verzekering (dekking fysiotherapie). Het tarief bij niet verzekerd zijn of indien alle behandelingen in de aanvullende verzekering zijn verbruikt:

Intake en eerste behandeling € 65,00. Vervolgbehandelingen € 45,00.

 

Hoe:

Door rustige, zachte technieken optimaliseer ik de beweeglijkheid in de gewrichten. Er wordt dus niet ‘gekraakt’ en de behandeling doet geen pijn. Het effect kun je soms direct merken, maar meestal heeft het lichaam tijd nodig om zich aan de nieuwe beweeglijkheid van de gewrichten aan te passen; bewegen gaat makkelijker en de pijn neemt af. De volgende dag kun je wat spierpijn ervaren.

Wanneer:

Bij klachten die ontstaan uit het niet optimaal bewegen van de gewrichten, zoals

  • hoofdpijn die voorkomt uit de nek;
  • nek- en schouderklachten met uitstraling naar de armen;
  • lage rugklachten, al dan niet met uitstraling naar de benen;
  • hoge rugklachten, al dan niet in combinatie met rib- en borstpijn;
  • duizeligheid bij het bewegen van de nek;
  • kaakklachten, al dan niet in combinatie met nekklachten;
  • klachten in de heupen, knieën, enkels, schouders, ellebogen enz.